Vaskenødder / sæbebær – flere størrelser

DKK65.00DKK155.00

Sæbebær, også kaldet vaskenødder, er et 100% naturligt vaskemiddel. Sæbebærene er økologiske, veganske, allergivenlige og helt biologisk nedbrydelig. De er meget skånsomme mod tøj og hud, men samtidig rigtig effektive. Med vaskenødder kan du være sikker på at du får rent og frisk tøj efter en vask, og at farverne og strukturen i dit tøj vil holde længere, grundet mildheden i sæben.

Sæbebærene fås i poser af tre forskellige størrelser, og der er til over 90 vaske i en pose med 250 gram.

For at tilføje en duft til vasken, prøv vores naturlige vaskeolie. For en hurtigere tørring af tøjet i tørretumbleren, prøv vores tørrebolde. Og til at fjerne pletterne, prøv vores naturlige pletfjerner.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Hvad er vaskenødder?

Vaskenødder (eller sæbebær, alt efter hvem du spørger), er skallerne fra en frugt fra træet Sapindus Mukorossi, som vokser i Asien. Her er frugten blevet brugt til husholdning i flere århundreder. Sapindus Mukorossi træet producerer helt op til 30 kilo sæbebær om året.

Vaskenødderne indeholder Sopamin, som er det stof der gør at træets frugter egner sig så godt til vask. Stoffet frigives i vand, og er det der gør tøjet rent. Stoffet Sopamin fjerner snavs og fedt og vaskenødderne er derfor det perfekte naturvenlige alternativ til tøjvask.

Sæbebærerne indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer, og dufter ikke af noget. Det er derfor et skånsomt og dejligt alternativ til dig med sart og sensitiv hud.

Hvordan bruger man sæbebær?

  1. Find hvad der svarer til 5 hele skaller, og læg dem i den tilhørende bomuldspose.
  2. Tilføj eventuelt 3-4 dråber vaskeolier.
  3. Placer posen med skaller i vaskemaskinen. sæbebærerne fungerer nu som dit vaskemiddel og vaskeolien som naturlig duft.
  4. Vask på 30-90 grader.

Hvis du vaske mellem 30-60 grader, kan sæbebærerne bruges 4-5 gange før de skal skiftes ud. Hvis du vaske over 60 grader, kan de bruges 1-2 gange, da høje temperaturer trækker mere sæbe ud. Som generel regel, skal sæbebærerne skiftes når de er blevet tynde og har mistet deres farve. Her kan du smide dem i komposten eller bio affald.

Fordele ved at bruge sæbebær

  • De er økologiske
  • De er fri for kemikalier og kunstige tilsætningsstoffer
  • De er meget allergivenlige
  • De er et yderst bæredygtig alternativ til normal vaskemiddel
  • De er billige 😉 En pose med 250 gram rækker til omkring 90 vaske

 

Sæbebær eller vaskenødder kan bruges til meget mere end tøjvask. Herunder opvask, rengøring, shampoo og sæbe.