Brødpose

DKK55.00

Tag selv en brødpose med, når du tager til bageren eller i supermarkedet efter brød. Så behøver du ikke skulle have en engangspose, som kun er til at have dit brød med hjem i. Hertil kan du også købe en grøntsagspose, og så behøver du ikke skulle tage engangsposer mere, når du er ude og handle.

Brødposen er lavet i GOTS-certificeret bomuld.

Ikke på lager

Beskrivelse


I mange år, har vi været vant til at gå til bageren eller i supermarkedet efter et stykke brød og få det udleveret i en pose som på den ene eller anden vis indeholder plastik. Man tænker aldrig selv over det, fordi at det kun er en gang imellem. Det kan vel ikke skade? Men hvis vi alle tænker på samme måde, er det jo måske 100.000 unødvendige plastikposer i ugen bare i Danmark. Tænk over det på verdensplan. Så hvis alle købte en brødpose, som opfylder det helt samme behov som plastikposen, kunne vi spare planten for en del unødvendig plastik. Brødposen kan nemt foldes sammen og haves med i tasken eller hvad man tager med sig ud at handle. 

Brødpose

Brødposen er rigtig god til at opbevare brød i. Den kan både bruges hvis brødet skal fragtes hjem fra supermarkedet, men også bare ligge hjemme på køkkenet bordet og holde brødet friskt. Brødposen er lavet i økologisk bomuld, og har en lukke funktion med snøre i toppen. Efter brug eller når man føler brødposen trænger, kan den vaskes ved 30 grader og den kan derfor bruges igen og igen. Hvis du skulle være på udkig efter flere alternativer til at skifte plastikposerne ud, kan du også tage et kig på vores grøntsagspose. Det kunne også være med til at spare planten for en stor del spild af plastik. 

Fordele ved brødposen:

 • Kan bruges igen og igen.
 • Kan vaskes mange gange.
 • 100% naturlige materiale.
 • Mindsker spild.
 • Holder dit brød friskt.

Ulemper ved brødpose:

 • Skal gøres rent en gang imellem.
 • Koster penge.

Spørgsmål og svar:

Kan jeg bruge en brødpose til andet end brød?

Brødposen hedder en brødpose, fordi at den er lavet størrelsesmæssigt efter at kunne holde et brød. Men hvis du har andre varer eller lignende, som kan være i brødpose kan den sagtens blive brugt til det også. 

Hvordan rengør jeg en brødpose?

Brødposen kan i de fleste tilfælde bare børstes eller rystes af for små krummer, men har også behov for at blive vasket en gang imellem. Du kan smide brødposen ind i vaskemaskinen på 30 grader, også vil den komme ud som ny.

Hvor længe kan en brødpose holde?

Det er svært at sige hvor lang tid brødposen kan holde, men hvis den bliver behandlet ordentligt og vasket rigtigt (30 grader), ville de kunne komme med på utrolig mange indkøbsture.

Hvorfor er brødposen så dyr?

Brødposen er selvfølgelig en omkostning, da man kan modtage plastikposer til sit brød gratis ved bager og i supermarkedet. Men hvis man tænker på, hvor meget plastik man kan spare planeten ved at købe en brødpose, og bruge den hver gang man handler kan det blive til meget. Brødposen er i rigtig god kvalitet, og vil derfor kunne holde lang tid hvis den bliver behandlet godt. Den er lavet af økologisk bomuld, men en snøre lukning i toppen, hvilket også er med til at påvirke prisen.

Kan en brødpose komme i fryseren?

Fordi at brødposen er lavet af økologisk bomuld og er af god kvalitet, er det muligt at komme den i fryseren sammen med dit brød, eller andet der skulle lyste. Det kan være godt at komme brød i fryseren, det kan være for en længere holdbarhed eller hvis man vil være sikker på brødet er kølet af inden man spiser det eller sender det med i madpakken. Når man putter brød i fryseren, vil man gerne have så lidt luft med så muligt, derfor er det også godt at brødposen har snøre så den kan lukkes til i toppen. Derved kan man sørge for at al luft er ude, hvilket er godt for brødet men det betyder også mere plads i fryseren.

Lav din egen brødpose

Man kan faktisk lave en brødpose selv, og det er ikke særlig svært. Så hvis du ejer kreativitet, en symaskine og er lidt fingernem bør du læse med her. Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan lave sin egen brødpose. Den måde vi har fundet det nemmest er med viskestykker, hvilket også kan gøres utrolig billigt. Når man laver den selv, skal man tage højde for hvor stort brød man regner med at skulle lave eller købe.

Det man gør, er at tage to viskestykker, man kan folde eller klippe i dem for at tilpasse størrelsen. Herefter syr du de to viskestykker sammen, det kan enten være i hånden eller på en symaskine, alt efter hvad du foretrækker og har. Noget som vi foretrækker at gøre, men som ikke er nødvendigt er at sy en lukke løsning på. Det kan være alt fra noget snor, til noget elastik eller snøre af en art. Det vil man gerne have, så det er muligt at lukke posen og holde brødet længere tid frisk.

Man kan lave brødposen i alle mulige forskellige størrelser, farver eller mønstre alt efter man hvad ønsker. Der skal kun bruges to viskestykker, hvilket betyder det kan gøres utrolig billigt, men stadig med at hav af muligheder. Det gode er at brødposen også kan laves hurtigt, så snart man lige har fået fremgangsmåden ind under huden. Held og lykke med det.

Trend

Man kan vel godt se brødposen lidt som værende en trend. Ikke brødposen i sig selv, men den kategori den hører ind under. Det omfatter også grøntsagsposen, og generelt alle poser hvor der ikke indgår plastik eller andre ikke bæredygtige ting. Især poser der kan bruges igen og igen. Man ser forandring mange steder, mange folk er begyndt at tage initiativ for at spare planten for alt det dårlige. Det kan for eksempel være emballage fri supermarkeder, eller bare små ting i hverdagen som for eksempel at have brødposen eller en grøntsagspose med i supermarkedet i stedet for at købe eller få endnu en plastikpose.

I forlængelse af det, ser man også mange butikskæder som slår ned på det her. Det er alt fra store til små virksomheder i detailhandlen. De nu er begyndt at tilbyde poser lavet af genanvendeligt plastik, eller bare genanvendelige poser som også mindsker spildet. Så jo, man kan måske godt se på det som en trend, men det er bare en god ting at flere folk er begyndt at tænke på miljøet, ligemeget om man så kører el bil eller om det er en brødpose fremfor plastik.

Andre købte også…


Bees wrap startsæt
Bee’s Wrap start sæt – 3 stk

DKK150.00

Grøntsagspose
Grøntsagspose

DKK35.00DKK59.00

Stofpose til mad
Stofpose til mad – ris, pasta mm.

DKK35.00

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop