Tørrebolde

DKK149.00DKK199.00

Tørrebolde bruges i tørretumbleren. De absorberer fugt fra tøjet, og reducerer tørretiden med op til 25%. Derudover hjælper de også på at der ikke kommer så meget krøl, under en tørring. Så gør både dig selv og miljøet en tjeneste, og benyt tørrebolde, når du bruger tørretumbleren i stedet for at hænge tøjet til tørre.

Vi anbefaler at du bruger vores vaskenødder, for at opnå en helt naturlig vask. Dertil kan du bruge en æterisk olie, for at give tøjet et naturligt pift.

Ryd

Beskrivelse


Tørrebolde har du måske ikke hørt om. Disse pjuskede bolde som bruges til tørretumbleren, vil med sikkerhed ændre din oplevelse i forbindelse med tøjvask til det bedre. Der findes forskellige typer af tørrebolde, men de mest populære og dem vi sælger er lavet af uld. Du kan også finde bolde laver af plast og gummi, men tørrebolden i uld virker bedre og hvis du spørger os, er det også et bedre produktionsmateriale. Hvis du læser lidt videre, vil du få svar på alle dine spørgsmål om tørrebolde, og du vil nok også have lyst til at anskaffe dig nogen selv.

Hvad er tørrebolde?

Tørrebolde er en fantastisk og helt naturlig måde at blødgøre dit tøj på og samtidig reducere energiforbruget i forbindelse med tøjvask. De er lavet af 100% uld, og er uden nogen former for tilsætningstoffer. Boldene fungerer ved at hoppe rundt i mellem det våde tøj, der ellers klæber sammen. Adskillelsen af vasketøjet gør det muligt for varm luft at tørre vasketøjet hurtigere. Derudover absorberer boldene også noget af fugten, som også hjælper til med at det går hurtigere. En anden fordel er at tørreboldene hjælper til mod statisk elektricitet der kan komme under en tørring, og gør det nemmere at skulle lægge tøjet sammen efterfølgende.

Fordele:

 • Energibesparende.
 • Lavet af naturlige materialer.
 • Billigere tørretumbling.
 • Kan bruges op til 1000 gange.
 • Reducerer statisk elektricitet.
 • Kan tilsættes æterisk olie for en naturlig duft.

Ulemper:

 • Det vil altid være mere energibesparende og bedre at hænge tøjet til vask.

Hvordan bruger jeg dem?

Det er super nemt at bruge tørreboldene. Du smider bare alt dit vasketøj ind i tørretumbleren, og efterfølgende smider du 2-3 af tørreboldene ind sammen med det. Da uldboldene virker ved at forhindre vasketøjet i at klumpe sig sammen, fungerer de bedst, hvis tørretumbleren ikke fyldes helt. Hvis der er for meget vasketøj, vil boldene ikke kunne separere alt tøjet, og derfor ikke virke optimalt. De fungerer bedst ved tørringer, hvor de har den nødvendige plads til at bounce sig rundt inde i tørretumbleren og imellem tøjet. I hver pakke vil der være mørkegrå og hvide tørrebolde. to af hver slags i en pakke med fire, og tre af hver i en pakke med seks. Bruge de hvide tørrebolde til lyst vasketøj og brug de mørkegrå bolde til det møre vasketøj.

Hvad er ellers godt ved tørrebolde?

Udover at de reducerer tørretiden, er de et bæredygtigt og naturligt alternativ til skyllemiddel. Fordi boldene er i konstant kontakt med vasketøjet under tørringen, hjælper de med at blødgøre tøjet. Den masserende virkning på tøjet under vasken, gør det blødt og tøjet vil føles mere luftigt efter en tørring. Derfor er et ekstra plus, at du kan droppe det “normale” skyllemiddel, og spare naturen for unødvendige kemikalier som findes i moderne skyllemiddel. Samtidig vil du kunne bruge vaskenødder, under selve tøjvasken. Så vil du få en helt naturlig vask hele vejen igennem, og ikke nok med at bærerne er naturlige, har de også en naturlig blødgørende effekt, som vil være med til at gøre dit vasketøj endnu blødere.

Spørgsmål og svar

Hvad er tørreboldene lavet af?

Tørreboldene er lavet af af 100% uld, og er derfor helt naturlige. Når de engang har udtjent deres pligt, vil du også bare kunne smide dem i komposten.

Hvordan virker de?

Tørreboldene virker ved at adskille vasketøjet i tørretumbleren. Ved at få vasketøjet adskilt, bliver det nemmere for den varme luft i tørretumbleren at kunne komme ind og tørre hurtigere. Samtidig med at de hopper rundt og adskiller tøjet, absorberer de fugt. Dette hjælper også til en reduceret tørretid. Når de hopper rundt og giver tøjet nogle “slag”, hjælper det også til at vasketøjet bliver blødere og mere lækkert at have på.

Hvor mange tørrebolde skal jeg bruge?

Anbefalingen er at bruge 2-3 tørrebolde hver gang. Det afhænger af hvor meget vasketøj der skal tørres. For at få det mest optimale resultat, kan du anvende tre tørresbolde hver gang.

Er det ikke bedre at hænge tøjet til tørre end at bruge en bold i tørretumbleren?

Jo. Det vil altid være bedre at hænge dit tøj op, end at putte en bold i tørretumbleren. Det kræver intet energi at tørre tøjet på et tørrestativ indenfor eller en tørresnor uden. Det er derfor også altid den måde vi anbefaler at du tørrer dit tøj på, da det altid vil være bedre for miljøet.

Tørreboldene skal mere ses som en hjælp til de gange, hvor man ikke orker at skulle til at hænge tøj op eller til personer der generelt bruger tørretumbler frem for at hænge tøjet til tørre. Det kan være man ikke har pladsen eller muligheden for at hænge det op. Den bløde effekt du opnår ved at bruge tørreboldene, får du til gengæld ikke ved at hænge tøjet til tørre. Det er dog en lille ekstra gode, og vi synes stadig du skal hænge tøjet til tørre når du har overskud til det. Det er både billigere for dig og det bruger mindre energi.

Hvor længe holder de?

Det er svært at give et præcist svar på hvor længe tørreboldene vil holde. Det kan variere og afhænger også lidt af hvor ofte de bruges. Normalt siger man at de kan bruges til 1000 tørringer. Det er ikke helt nemt at holde styr på hvor mange gange man har brugt dem, og derfor svært at vide hvornår de er ved at være færdige. Det vil heller ikke have nogen negativ virkning på vasketøjet, at bruge dem længere. Du ved det er tid til at skifte tørreboldene ud, når der begynder at være udstykker der falder af og sidder i dit vasketøj. Det kan godt ligne f.eks. hundehår.

Er der nogle ulemper ved at bruge tørrebolde?

Umiddelbart er der ikke så mange ulemper at finde ved at bruge tørrebolde. I hvert fald til de gange hvor tørretumbleren alligevel kører. Det er dog stadig bedre for miljøet at hænge vasketøjet til tørre, så stræb efter stadig at gøre dette i samme omfang som du altid har gjort, eller mere. Hvis tørretumbleren alligevel ofte bliver brugt som den nemme løsning eller man ikke har mulighed for at hænge tøjet til tørre, er det dog svært at finde nogle ulemper ved at bruge tørrebolde.

Andre købte også…


Vaskenødder
Vaskenødder

DKK65.00DKK155.00

Æterisk olie lavendel
Æterisk olie til vask

DKK79.00

Pletfjerner
Pletfjerner

DKK56.00

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop