Metal sugerør

DKK15.00

Med et metal sugerør, får du et sugerør som du kan bruge igen og igen. På den måde vil vores planet blive skånet for unødvendig engangsplastik. Metal sugerøret skal bare renses efter brug, og så er det klar til næste gang du skal bruge et sugerør. Du har også mulighed for at tilkøbe en renser til sugerøret, og en stofpose hvis du vil have det med på farten.

Sugerøret måler 21,5 cm og kan vælges i flere forskellige farver.

Ryd

Beskrivelse


Et metal sugerør er et godt alternativ til plastik sugerør, som typisk er blevet brugt gennem generationer. Vi er nu begyndt at kunne se nogle alternativer til disse sugerør, det kan for eksempel være i form af et bambus sugerør eller som dette produkt; et sugerør i metal. 

 

Hvorfor et metal sugerør?

Helt lavpraktisk opfylder et metal sugerør, det samme behov som et plastik sugerør gør. Den eneste forskel der er at finde er, at dit metal sugerør kan bruges langt flere gange samtidig med at plastik sugerøret skal smides ud efter brug. Efterhånden som vi kigger på klimaforandringerne, er det tydeligt at se vi som befolkning skal til at gøre noget for vores planet. En lille ting for at hjælpe, kunne eventuelt være at skære ned på det plastik som ikke behøver at blive brugt. Det kunne være at bruge et metal sugerør i stedet for et sugerør i plastik. Hvis ikke metal sugerøret er noget for dig, kan du eventuelt tage et kig på vores bambus sugerør som også er bæredygtig og god for miljøet. 

 

Fordele:

 • Kan bruges igen og igen
 • Bedre for miljøet
 • Godt forarbejdet metal

Ulemper:

 • Skal vaskes efter brug

 

Spørgsmål og svar om metal sugerør:

 

Hvad er metal sugerøret lavet af?

Som navnet nok afslører lidt er sugerøret lavet i metal. Det blevet opfundet af gamle sumerere for at nå helt ned i bunden af glasset og der blev taget patent på det som sugerøret vi kender det i dag i 1888 af en mand ved navn; Marvin Stone.

 

Hvilke drikkevarer kan jeg bruge sugerøret til?

Sugerøret kan bruges til alt drikkelse, dog skal det behandles anderledes alt efter hvad man drikker. Hvis det for eksempel skal bruges til varme drikke, kan det godt blive varmt så der skal man passe lidt på. Hvis det skal bruges til noget som kakao, skal man være opmærksom på at vaske/rense det tidligere end hvis man havde drukket vand, da det hurtigere bliver mere fedtet og beskidt.

 

Hvordan rengør jeg mit sugerør?

Rengøring af metal sugerøret er meget simpelt og ligetil. Du kan enten købe vores sugerørs renser, som også passer til vores bambus sugerør og generelt de fleste sugerør. Eller du kan efter brug, give sugerøret et en tur under vandhanen. Man skal dog være opmærksom på at hvis man ikke bruger renseren, men drikker cola, kakao osv. at skylle sugerøret forholdsvis hurtigt efter brug.

 

Hvor længe holder et metal sugerør?

Der er ikke nogen præcis varighed på hvor længe et metal sugerør kan holde, da det også kommer meget an på hvor tit man renser/vasker det og generelt hvordan man behandler det. Men hvis det bliver behandlet godt og vasket efter brug kan man snakke op mod 10 år.

 

Kan farven på sugerøret smitte af?

Nej farven på metal sugerøret, ville ikke kunne komme til at smitte af på noget eller i det man drikker.

 

Kan metal sugerøret ændre smagen?

Nej metal sugerøret fungere akkurat ligesom et normalt sugerør, bare det er bedre for miljøet grundet der ikke sker så meget spild. Metallet som kommer ned i drikken, er forarbejdet så godt at den på ingen måde ville kunne smages eller smitte af.

 

Er der nogle ulemper?

Alt efter hvordan man kigger på det, kan man godt argumentere for at det er sværere end normale sugerør. Der er mere arbejde i at bruge et metal sugerør i den forstand, at man skal gøre dem rent efter brug hvor man før i tiden bare plejede at smide dem i skraldespanden.

 

Rengør dit metal sugerør

Efter brug af dit sugerør, vil det oftest have brug for at blive gjort rent. Måske med undtagelse af vand, du skal dog stadig være opmærksom på mundbakterier på og omkring mundstykket. Hvordan vil du så gøre dit sugerør bedst rent? 

Det afhænger lidt af, hvad man har brugt det til. Hvis sugerøret er blevet brugt til lidt mere fedtede drikke, det kan være; cola, kakao eller juice skal man gerne have den under vandhanen hurtigst muligt. Grunden til det er, at jo før du får metal sugerøret under vand, jo nemmere er det at gøre rent. Du kender det selv fra andre ting, det kan enten være noget ketchup på tallerknen eller kaffe i bunden af gruset, jo før det bliver gjort jo nemmere er det. Det samme gælder her. 

 

Rengøring med brug af sugerørs renser:

Hvis du er ejer af en sugerørs renser, kan det gøres dejlig nemt. 

 1. Trin: Skyl dit metal sugerør og sugerørs renser af med vand.
 2. Trin: Hæld lidt sæbe på din sugerørs renser, og kør den godt og grundigt rundt inde i dit metal sugerør.
 3. Trin: Skyl til sidst alt af med vand, indtil der ikke er mere sæbe.
 4. Trin: Du kan lægge metal sugerøret på et viskestykke og lade det tørre. Også er du ellers færdig og den er klar til brug næste gang.

 

Rengøring uden brug af sugerørs renser:

Hvis du ikke ejer en sugerørs renser kan de også købes her på hjemmesiden, men ellers kan metal sugerøret sagtens renses uden.

 1. Trin: Skyl dit metalsugerør godt med vand under vandhanen.
 2. Trin: Hæld en smule sæbe ned i metal sugerøret og hold en finger for bund udgangen så sæben ikke løber ud.
 3. Trin: Fyld metal sugerøret op med vand igen og ryst godt og grundigt.
 4. Trin: Tøm metal sugerøret for alt vand og vask derefter alt sæben ud.
 5. Trin: Du kan lægge metal sugerøret på et viskestykke og lade det tørre. Også er du ellers færdig og den er klar til brug næste gang.

 

Hvad er ellers smart ved metal sugerøret?

Udover de ovennævnte ting, kan man også tage metal sugerøret med på farten. Det vil sige at hvis du skal ud på en længere køretur, gåtur eller cykeltur kan du have den med i tasken eller lommen uden der sker noget. Hvis man ikke gider have metal sugerøret til at ligge frit i tasken eller lommen kan man købe en stofpose hvor den kan ligge i, eventuelt sammen med sin renser. På den måde kan du være med til at stoppe brugen af plastik sugerør og spare planten en masse spild. Hvis du har den med på farten, kunne du eventuelt takke nej til et plastik sugerør og gøre din hverdag lidt grønnere.

 

Andre købte også…


Stofpose til sugerør
Stofpose til sugerør

DKK10.00

Sugerørs renser
Sugerørs renser

DKK10.00

Bambus sugerør
Bambus sugerør

DKK10.00

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop