Metal sugerør

DKK15.00

Med et sugerør i metal, får du et sugerør som du kan bruge igen og igen. På den måde vil vores planet blive skånet for unødvendig engangsplastik. Metal sugerøret skal bare renses efter brug, og så er det klar til næste gang du skal bruge et sugerør. Du har også mulighed for at tilkøbe en renser til sugerøret, og en stofpose hvis du vil have det med på farten.

Sugerøret måler 21,5 cm og kan vælges i flere forskellige farver.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Sugerør er blevet brugt gennem flere generationer. De sidste år har langt de fleste altid valgt det “Normale” sugerør, altså et plastik sugerør. Vi er nu begyndt at kunne se nogle alternativer til disse sugerør, det kan for eksempel være i form af et bambus sugerør eller som dette produkt; et sugerør i metal. 

Hvorfor et metal sugerør? 

Helt lavpraktisk opfylder et metal sugerør, det samme behov som et plastik sugerør gør. Den eneste forskel der er at finde er, at dit metalsugerør kan bruges langt flere gange, samtidig med at plastik sugerøret skal smides ud efter brug. Efterhånden som vi kigger på klimaforandringerne, er det tydeligt at se vi som befolkning skal til at gøre noget for vores planet. En lille ting for at hjælpe, kunne eventuelt være at skære ned på det plastik som ikke behøver at blive brugt. Det kunne være at bruge et metal sugerør i stedet for et sugerør i plastik. Hvis ikke metal sugerøret er noget for dig, kan du eventuelt tage et kig på vores bambus sugerør som også er bæredygtig og god for miljøet. 

Fordele: 

 • Kan bruges mange gange
 • Det er mere bæredygtigt
 • Godt forarbejdet metal

Ulemper:

 • Skal vaskes efter brug

Rengør dit metal sugerør

Efter brug af dit sugerør, vil det oftest have brug for en rengøring. Måske med undtagelse af vand, hvor det ikke er nær så nødvendigt i forhold til at holde længe i hvert fald. Du skal dog stadig være opmærksom på mundbakterier på og omkring mundstykket. Hvordan vil du så gøre dit sugerør bedst rent? 

Det afhænger lidt af, hvad man har brugt det til. Hvis sugerøret er blevet brugt til lidt mere sukkerige og fedtede drikke, det kan være; sodavand, saftevand eller juice skal man gerne have den under vandhanen forholdvist hurtigt, for at det er nemmest. Grunden til det er, at jo før du får metal sugerøret under vand, jo nemmere er det at gøre rent. Du kender det selv fra andre ting, det kan enten være noget ketchup på tallerknen eller kaffe i bunden af kruset, jo før det bliver gjort jo nemmere er det. Det samme gælder her. 

Rengøring med brug af sugerørs renser:

Hvis du er ejer af en sugerørs renser, kan det gøres dejlig nemt. 

 1. Trin Skyl dit metal sugerør og sugerørs renser af med vand.
 2. Trin Påfør sæbe på din sugerørs renser, og kør den godt og grundigt rundt inde i dit metal sugerør.
 3. Trin Skyl til sidst alt af med vand, indtil der ikke er mere sæbe.
 4. Trin Du kan lægge metal sugerøret på et viskestykke og lade det tørre. Også er du ellers færdig og den er klar til brug næste gang.

Rengøring uden brug af sugerørs renser:

Hvis du ikke ejer en sugerørs renser kan de også købes her på hjemmesiden, men ellers kan metal sugerøret sagtens renses uden.

 1. Trin Skyl metalsugerøret grundigt med vand under vandhanen.
 2. Trin Hæld en smule sæbe ned i metal sugerøret og hold en finger for bund udgangen så sæben ikke løber ud.
 3. Trin Fyld metal sugerøret op med vand igen og ryst godt og grundigt.
 4. Trin Tøm metal sugerøret for alt vand og vask derefter alt sæben ud.
 5. Trin Du kan lægge metal sugerøret på et viskestykke og lade det tørre. Også er du ellers færdig og den er klar til brug næste gang.

Hvad er ellers smart ved metal sugerøret?

Udover de ovennævnte ting, kan man også tage metal sugerøret med på farten. Det vil sige at hvis du skal ud på en længere køretur, gåtur eller cykeltur kan du have den med i tasken eller lommen uden der sker noget. Hvis man ikke gider have metal sugerøret til at ligge frit i tasken eller lommen kan man købe en stofpose hvor den kan ligge i, eventuelt sammen med sin renser. På den måde kan du være med til at stoppe brugen af plastik sugerør og spare planeten en masse unødvendig spild. Hvis du har den med på farten, kunne du eventuelt takke nej til et plastik sugerør og gøre din hverdag lidt grønnere.

Spørgsmål og svar:

Hvad er metal sugerøret lavet af?

Sugerøret er lavet i rustfri stål.

Hvilke drikkevarer kan jeg bruge sugerøret til?

Sugerøret kan bruges til alt drikkelse, dog skal der tænkes ekstra over rengøreingen alt efter hvad der drikkes. Hvis sugerører for eksempel skal bruges til en varm drik, kan det godt blive varmt så der skal man passe lidt på. Hvis der skal drikkes mere sukkerholdige drikke som sodavand eller saftevand, bliver sugerøret mere klistret og fedtet. Hvis det ikke gøres rent efter brug, kan det godt blive mere besværligt at gøre rent, end for eksempel et sugerør der har været brugt til vand.

Hvordan rengør jeg mit sugerør?

Rengøring af metal sugerøret er meget simpelt og ligetil. Du kan enten købe vores sugerørs renser, som også passer til vores bambus sugerør. Eller du kan forholdsvis straks efter brug, give det en tur under den varme vandhanen. Du skal dog være opmærksom på at hvis du ikke bruger en renser til rengøring af sugerøret, men drikke ting som cola, kakao, saftevand osv. at skylle sugerøret forholdvis hurtigt efter brug.

Hvor længe holder et metal sugerør?

Der er ikke nogen præcis varighed på hvor længe et metal sugerør kan holde, da det også kommer meget an på hvor tit man renser/vasker det og generelt hvordan man behandler det. Men hvis det bliver behandlet godt og vasket efter brug kan man snakke op mod 10 år.

Kan farven på sugerøret smitte af?

Nej. Farven på metal sugerøret, ville ikke kunne komme til at smitte af på noget eller i det man drikker.

Kan metal sugerøret ændre smagen?

Nej metal sugerøret fungere akkurat ligesom et normalt sugerør, bare det er bedre for miljøet grundet der ikke sker så meget spild. Metallet som kommer ned i drikken, er forarbejdet så godt at den på ingen måde ville kunne smages eller smitte af.

Er der nogle ulemper? 

Alt efter hvordan man kigger på det, kan man godt argumentere for at det er sværere end normale sugerør. Der er mere arbejde i at bruge et metal sugerør i den forstand, at man skal gøre dem rent efter brug hvor man før i tiden bare plejede at smide dem i skraldespanden.

Du kunne også være interesseret i...

 • Stofpose til sugerør

  DKK10.00
  Tilføj til kurv
 • Bambus sugerør

  DKK10.00
  Tilføj til kurv
 • Renser til sugerør

  DKK10.00
  Tilføj til kurv